Ik bestel van buiten Nederland vanuit een EU-land. Ik heb ook een BTW-nummer. Hoef ik dan geen BTW te betalen? BTW VERLEGD

Zakelijk verkopen betekent dat we ook verkopen aan bedrijven, ook wel B2B (business to business) genoemd.

Wanneer u koopt vanuit een ander land binnen de EU en u bent een zakelijke klant (iemand met een btw-nummer) dan hoeft u geen btw af te rekenen. Dit wordt btw verleggen genoemd, ook wel een intracommunautaire levering.

Met de nieuwe functie ‘Zakelijk verkopen’ wordt btw automatisch verlegd. Dit kan alleen wanneer u niet kiest voor achteraf betalen via Klarna, want Klarna ondersteund (nog) geen zakelijke verkopen.

Er wordt automatisch bekeken of een BTW nummer geldig is bij de VIES (VAT Information Exchange System) Mocht er iets niet juist zijn dan krijgt u hier achteraf bericht van en zal er alsnog BTW in rekening worden gebracht. Let op: Het kan 2-3 weken duren voordat het btw-nummer van een nieuwe onderneming bekend is bij de VIES.

Ik kan de BTW verleggen wanneer wij een geldig BTW nummer van u krijgen, deze moeten we kunnen checken bij: http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/ Als de bestelling wordt afgeleverd op naam en op het adres van de BTW plichtige, dan kan dat!

Wij moeten dan wel het BTW nummer door de Nederlandse Belastingdienst laten verifiëren. Pas nadat zij het BTW nummer met bijbehorende vestigingsgegevens akkoord hebben gegeven, zullen wij vanaf dat moment geen BTW meer in rekening hoeven brengen. Wij hebben dan de volgende gegevens nodig: een geldig BTW Nummer en de exacte naam en adres waarop dit BTW Nummer is geregistreerd.

Wij retourneren ook geen betaalde BTW over voorgaande periodes. U kunt in dat geval contact opnemen met het Belastingkantoor.

 

Heeft u ook een vraag voor ons? Wij helpen u graag via: info@picobellobeads.nl
www.picobellobeads.nl

Met creatieve groet,

Esther de jonge